Startside Landgangen Seværdigheder Baggrundsstof Links & Litteratur Om webstedet
Op

Utah i dag
Omaha i dag
Gold i dag
Juno i dag
Sword i dag
GB air i dag
Museer
Gravpladser
Turist

Turistinformation

Besøg Normandiet og oplev The Normandy Open Air Museum - Friluftsmuseet om D-dag

Normandiet er spækket med mindesmærker, soldaterkirkegårde og museer, der alle medvirker til at fortælle historien om D-dag den 6. juni 1944. Der er masser af muligheder for ophold i Normandiet, og er man til camping er der utallige muligheder. Hoteller og lign. er naturligvis også en mulighed.

Selv har jeg under alle mine besøg camperet, og jeg kan specielt anbefale campingpladsen i Bayeux. Samtidig er Bayeux et fortrinligt udgangspunkt for ekskursioner i Normandiet; alt kan nås med bil fra Bayeux.

Bayeux er også udgangspunkt for guidede ture fra mange forskellige selskaber. Selv har jeg været på en udmærket tur med BattleBus.

Det er også muligt at tage på en sejltur langs dele af invasionskysten. Jeg har fået oplyst, at der afgår skib fra Port-en-Bessin mod både Omaha og Arromanche.

Jeg skal også gøre opmærksom på, at der er fornuftige busforbindelser i Normandiet, og en hel del seværdigheder kan nås med bus. Se mere på hjemmesiden for BusVerts (de grønne busser)

Tilmed er Bayeux i sig selv et besøg værd med sin flotte katedral og ikke mindst det berømte Bayeux-tapet.

Turistkontoret i Bayeux er behjælpelige med informationer og brochurer.

Derudover findes der dette officielle websted for turisme i Normandiet: Official Normandy Tourist Site.

Det Franske Turistkontor i København er også en mulighed.

Museumsbesøg

Ønsker du at besøge flere af de mange museer i Normandiet, findes der en rabatordning for de fleste af museerne. Man betaler fuld pris for det første besøg og får så rabat på de efterfølgende besøg på andre museer. Ved første besøg får man en rabatkupon, der skal fremvises efterfølgende ved køb af entrébillet.

 

 

Til toppen

 

Forrige Op

Startside Landgangen Seværdigheder Baggrundsstof Links & Litteratur Om webstedet
Webmaster